Νέες δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα

Βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς εκτόξευσε σήμερα η Πιονγιανγκ, προχωρώντας στην τρίτη δοκιμή μέσα σε οκτώ ημέρες, μετέδωσε το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας.

Οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από τοποθεσίες στην ανατολική ακτή της Βόρειας Κορέας νωρίς το πρωί, διευκρίνισε το επιτελείο στο Γιονάπ.

Σύμφωνα με το επιτελείο, οι πύραυλοι αυτοί διένυσαν απόσταση 220 χιλιομέτρων και έφθασαν σε ύψος 25 χιλιομέτρων.

Δύο αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν πως πράγματι η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε νέες εκτοξεύσεις πυραύλων και πρόσθεσαν πως κατά τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για δοκιμή παρόμοια με τις δύο προηγούμενες.

Η σημερινή δοκιμή ακολουθεί την εκτόξευση δύο πυραύλων το πρωί της Τετάρτης και άλλων δύο την περασμένη Πέμπτη 25η Ιουλίου.

Σύμφωνα με αναλυτές πρόκειται για μια κίνηση της Πιονγιανγκ να ασκήσει πίεση στις ΗΠΑ και στη Νότια Κορέα καθώς αναζητούν την επανέναρξη των συνομιλιών για την αποπυρηνικοποίηση.

Ερωτηθείς σχετικά ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε πως οι νέες αυτές δοκιμές δεν συνιστούν αθέτηση των υποσχέσεων του Κιμ Γιονγκ Ουν. «Δεν κάναμε ποτέ συμφωνία επ’ αυτού, δεν έχω πρόβλημα», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Βέβαια, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ λέει ότι δεν έχει τέτοια συμφωνία με τον Κιμ, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών έχει απαιτήσει ομόφωνα απ’ τη Βόρεια Κορέα να αναστείλει όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί